Speedlearning (snelleren)

Geheugentechnieken
Snellezen
Mindmappen
Tarieven

De training speeldlearning is een uitgebreide tweedaagse training voor iedereen die veel nieuwe informatie moet leren en onthouden.

De technieken zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Het leren wordt gemakkelijker en zal veel sneller gaan.

De cursus gaat in op de volgende onderdelen:
Geheugentechnieken
Snellezen
Mindmappen

Geheugentechnieken:

Ons geheugen heeft vele functies maar voor ons zijn 3 vragen belangrijk:

  • Hoe neem ik informatie op;
  • Hoe bewaar ik informatie;
  • Hoe roep ik informatie op.

Door meer te weten over de werking van je geheugen, door beter waar te nemen en aandacht te geven aan dingen die je wilt onthouden is het mogelijk je geheugen aanzienlijk te verbeteren. Door het toepassen van simpele geheugentechnieken kun je beter onthouden.

Snellezen:

We beginnen met een introductie over snellezen. Hoe kan ik sneller leren lezen en dan nog begrijpen wat ik lees.
Je  kunt met minder tijd aan je studie te besteden, toch betere studieresultaten behalen. Door sneller te lezen, zal het tekstbegrip vergroot worden. Omdat je hersenen sneller denken dan je normaal leest, wordt je afgeleid en schiet er van alles door je hoofd. Met snellezen krijgen de hersenen hier geen tijd voor.

 

 

 

Mindmappen:

Mindmappen is een techniek om alle informatie,  ideeën,  structuren en gedachten te vertalen naar een overzichtelijk schema op papier. Je ordent op een visuele manier, je ziet nieuwe verbanden en legt de onderlinge relaties op een creatieve manier vast.
Daarnaast leer je om hoofd- en bijzaken op een gestructureerde manier aan te pakken.

Er is wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effectiviteit van deze leerstrategie, door de Universiteit van Amsterdam. Het is gebleken dat deze wijze van mindmappen , zeer goed,  aansluit op de verschillende leersystemen. Eén van onze docenten heeft meegewerkt aan het onderzoek.

Er zijn trainingsdagen specifiek voor studenten en particulieren. Kijk bij cursusdata voor de trainingsdata en locatie.

 

 

Tarieven:

Voor studenten (minimum aantal deelnemers 15) € 100,00 p.p.
Voor particulieren (minimum aantal deelnemers  6) € 210,00 p.p.
Hebt u belangstelling voor een in-company training vraag dan een offerte aan.

Genoemde bedragen zijn inclusief het cursusmateriaal. Na inschrijving ontvang je een mail met daarin o.a. gegevens voor je betaling. Na betaling sturen wij je  een ontvangstbevestiging,  per mail,  met verdere gegevens over de locatie/route.